Developer

Solliciteer nu

Developer

Full-time · Leiden

Waarmee jij ons blij maakt!

 • Minimaal 2 jaar werkervaring als back-end developer
 • Kennis van PHP, SQL, SOLID en design patterns
 • Goed gevoel voor onderhoudbare en testbare code
 • Je bent een echte teamplayer met een dosis humor
 • Onze duurzame klantprojecten en onze kernwaarden: nuchter, eerlijk en vastberaden spreken jou aan
 • Zowel CMS Drupal als Framework Laravel spreken jou aan

Leuk! Maar what’s in it for me?

 • Salaris tussen de €1800 en €4500
 • Persoonlijk opleidingsbudget van €1000,- per jaar
 • 28 vakantiedagen op fulltime basis 
 • Noise cancelling koptelefoon (de allerbeste)
 • Hybridewerkbeleid; wij hebben hier zelfs een gouden award voor gewonnen!
 • Geen overwerkcultuur 
 • Een leeromgeving en certificering 
 • Mac of Windows laptop
 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding
 • Informele en nuchtere cultuur 
 • Verzorgde lunch en DoMiBo's 
 • Kerstevent en -kerstbonus 
 • Hét jaarlijkse SWIS-weekend in september 
 • Een leuk team met behulpzame collega developers
 • Een pensioenbijdrage bij BrightPensioen

Over de rol

SWIS bestaat 22 jaar, en in die 22 jaar hebben we veel toffe projecten voor onze klanten mogen doen. Er zijn vele websites en apps ontwikkeld door SWIS. Wat dacht je van websites voor o.a. Naturalis, de nationale ombudsman, Doosopmaat en Laadpaalnodig maar ook projecten voor diverse gemeenten zoals de gemeente Rotterdam en Amsterdam.

We kiezen onze klanten, dat wil zeggen dat we niet zomaar iedere klant aannemen, maar wij kiezen klanten waar wij ons prettig bij voelen en het liefst een projecten met een maatschappelijke doel. We werken voor klanten uit de zorg, uitgevers, semioverheid en non-profits (NPO’s).

Klanten zien ons als een betrouwbare partner, die vanuit een stevige technologische basis uitstekende online oplossingen bouwen. En daar zijn we trots op. Op dit moment zijn we met 29 digitale denkers en doeners, verdeeld over drie scrumteams die dagelijks fanatiek bezig zijn waarde voor klanten toe te voegen. We zoeken nu een back-ender om de teams nog meer manpower te geven. Of womenpower natuurlijk, graag zelfs

Duurzaam Digitaal Veranderen

We gaan voor Duurzaam Digitaal Veranderen en hanteren daarbij Eerlijk, Nuchter en Vastberaden als belangrijkste kernwaarden. We zijn tevens een voorvechter zijn van een open, eerlijk en betrouwbaar internet. En dat zie je terug in alles wat we doen; in de klanten waarvoor we werken, onze werkcultuur en ons developmentwerk.

Als onderdeel van onze strategie kiezen wij echt voor het bouwen van onze organisatie op eigen benen. In onze markt zien we veel overnames en een enorme consolidatie. Op eigen benen zijn wij de "calm company" waarin het voor jou en je collega's leuk, veilig en uitdagend is om te werken.

Wij zijn formeel (naar onze klanten) maar informeel binnen de muren van ons mooie kantoor. We zijn eigenzinnig, maar ook ontzettend creatief en gedreven. Bij SWIS kun je op je collega’s bouwen en bieden jou altijd de helpende hand wanneer je dit nodig hebt.

Een greep collega's van SWIS

Henk

Developer

Alex

Developer

Joris

Architect 

Joey

Developer 

Voorbeelden uit de praktijk 

Vanuit hartje Leiden ga je door middel van Scrum de back-end van webapplicaties ontwikkelen. Je snapt design patterns en unit testing en gaat los met PHP, SQL, Javascript, HTML en CSS. Maar het maakt je eigenlijk niet zoveel uit met welke code je werkt. Je bent een software engineer in hart en nieren, dus je liefde voor back-end gaat verder dan een paar talen.

Naast het werken met Laravel zijn wij er trots op dat we mooie en solide code schrijven met behulp van Drupal. Omdat op dit moment grotendeels met CMS Drupal gewerkt wordt binnen klantprojecten, is het belangrijk dat jij ook openstaat met Drupal aan de slag te gaan. Hiervoor kan je een cursus volgen, waarna jij jouw Drupal Site Building certificaat ontvangt. 

Bij SWIS ben je dagelijks bezig met waarde toevoegen voor klanten als Royal Haskoning, FastNed, Artsen zonder Grenzen en vele andere grote (en minder grote) namen. Daarbij gaan we onderzoeken waar jouw talent ligt en door deze driehoek (hardskills – proces – cultuur) zul je merken dat je in uitdagende projecten van begin tot eind steeds meer jouw toegevoegde waarde kunt bewijzen. Want we zetten je natuurlijk in op werk waar jij het beste in bent.

Wil jij onze collega's komen versterken als Laravel Back-end Developer? Dan horen we graag van je!

’s Ochtends sluit je met je teamleden aan bij de stand-up en nemen jullie de planning door. Daar vertel je bijvoorbeeld waar je gisteren mee bezig bent geweest, wat je vandaag gaat doen en waar je tegenaan bent gelopen. Dit doen alle teamleden en bij ieders verhaal vraag je je af of je ergens kunt helpen. Daarna pak je een user story of task op. 
Na de gezamenlijke lunch ga je met je team een sprintmeeting in om de backlog voor een nieuwe feature in te schatten. Je pokert de punten en omdat je onderhoudbare, testbare en efficiënte code wil maken, zorg je ervoor dat er genoeg tijd voor wordt ingeschat. Hierna is het tijd om met je collega’s te praten over de nieuwste technieken en programmeertalen om daarna weer met frisse zin aan de volgende user story of task te beginnen.

Wat vinden andere Developers van SWIS

David  (30 jaar)
Developer bij SWIS (sinds 2020)

''Het team voelt bijna compleet, we verwelkomen graag nog een nieuwe developer én een stagiair.''

Solliciteer

Wil je ons team komen versterken als Laravel Back-end Developer? Dan horen we graag van je!

120
klanten

29% / 71%
vrouw / man verhouding

32
gemiddelde leeftijd

52
borrels per jaar

42
werknemers