Projectmanager met passie voor stakeholdermanagement

Solliciteer nu

Projectmanager met een passie voor stakeholdermanagement 

Als je het ons vraagt, is de rol van Projectmanager er echt eentje om van te smullen. Jij bent degene die de visie bewaakt op digitale producten die we dagelijks voor onze klanten maken. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat het team bezig is met dat wat relevant is en toegevoegde waarde levert aan de business van onze klant. We krijgen de rol niet vaak vrij, dus maak hier gebruik van!

Klinkt dit goed? Bekijk de hele vacature hieronder.

De uitdaging

Je bent een Projectmanager met ervaring bij een digitaal bureau in de rol van Projectmanager, Product Owner of Digital Producer. Door jouw kennis van en ervaring met het Agile werkproces in een agency-setting heb je snel het vertrouwen van het team én de klant. Je bent dienstverlenend ingesteld en deinst niet terug voor een sterk staaltje stakeholdermanagement. Je krijgt energie van het delen van je visie en advies als het gaat om digitale producten en ervaringen. Je werkt voor klanten als Lely, Artsen zonder Grenzen en Prelum.

Wat kun jij bijdragen?

Als Projectmanager bij SWIS is het jouw primaire verantwoordelijkheid om de waarde van het werk dat het scrumteam levert te maximaliseren. Dit doe je in nauwe samenwerking met het team en met een duidelijke eigen visie op het proces. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten én je team. 

Samen met de accountmanager zorg je ervoor dat het project van offertefase tot daadwerkelijke uitvoering, goed landt in het team. Je voelt duidelijk aan welke belangen er spelen en weet wie de stakeholders zijn. Je bent de belangrijkste schakel tussen de klant en het SWIS team, dat bestaat uit een business analist, software developers en (UX) designers. Je deinst niet terug voor het maken van beslissingen waarbij je zoveel mogelijk rekening houdt met de verschillende belangen. Vervolgens zorg je ervoor dat de acties die hieruit volgen goed doorgezet worden. Je weet iedereen mee te nemen - niet door je autoritair op te stellen - maar door je enthousiasme en je kennis en ervaring.

Je begint de dag altijd met een standup met het team. Hierdoor weet je waar iedereen mee bezig is, waar de uitdagingen liggen en waar je de klant evt. bij kan betrekken. Met behulp van JIRA houd je dagelijks zicht op de Product Backlog en zorg je dat er altijd op tijd en conform de hoogste kwaliteitsstandaarden opgeleverd wordt wat is afgesproken.

Wij zoeken een Projectmanager met het volgende profiel

 • Je hebt minimaal 3 jaar (bureau)werkervaring in een soortgelijke functie
 • Je weet hoe je een portfolio van projecten moet besturen op Geld, Organisatie, Kwaliteit, Informatie en Tijd
 • Je hebt een certificaat als Project Manager of Product Owner
 • Je bent een teamspeler, maar kunt ook goed zelfstandig werken
 • Je bent positief ingesteld en denkt in mogelijkheden
 • Je bent dienstverlenend ingesteld
 • Je weet van aanpakken en houdt van een geintje

Daarnaast ben jij

Een kritische en gedisciplineerde Projectmanager met relevante werkervaring bij een digitaal bureau. Natuurlijk bezit je uitstekende communicatieve vaardigheden om je als Projectmanager geliefd te maken bij zowel de klant als je team. Bij SWIS gaan we altijd voor de beste oplossing, ook als dat er één is waar de opdrachtgever zelf misschien nog niet aan gedacht heeft. Handig als jij dan je mannetje of vrouwtje staat en er niet voor terugdeinst om onze opdrachtgever van het betere alternatief te overtuigen.

Als Projectmanager is het belangrijk dat je verder kijkt dan die ene vraag van de klant. Je bent in staat het hele plaatje te zien en samen met je collega's, bepalen en bewaken van de planning en prioriteiten. Hierbij vindt je aansluiting bij de visie en koers van SWIS.

Wat wij jou bieden

 • Teams met digitale vakspecialisten die jou helpen je te blijven ontwikkelen
 • Projecten waar jouw impact onmisbaar is

 • Jaarlijks budget voor training en/of conferenties (€ 1.000,- p/p/j)*

 • Een informele, nuchtere en menselijke cultuur

 • Een prima salaris

 • Geen overwerkcultuur
 • Hackathons en Dev Talks
 • 28 vakantiedagen op fulltime basis om je vakantiedromen in te plannen
 • Mac of Windows 
 • noise cancelling koptelefoon; de beste die er is (Sony WH-1000XM3)
 • een verzorgde lunch (vrijdag snackdag!) en SWIS-borrels
 • reiskostenvergoeding / thuiswerkvergoeding 
 • natuurlijk: het legendarische jaarlijkse bedrijfsweekend
 • Last but not least: echt goede koffie

Als onderdeel van onze strategie kiezen wij echt voor het bouwen van onze organisatie op eigen benen. In onze markt zien we veel overnames en een enorme consolidatie. Op eigen benen zijn wij de "calm company" waarin het voor jou en je collega's leuk, veilig en uitdagend is om te werken.

We gaan voor Duurzaam Digitaal Veranderen en hanteren daarbij Eerlijk, Nuchter en Vastberaden als belangrijkste kernwaarden.

Zo gaan wij in gesprek met elkaar

1. Wij bekijken iedere sollicitatie zorgvuldig en binnen 7 dagen laten wij je weten of wij verder met jou in gesprek gaan.
2. In het kennismakingsgesprek kijken Valérie (HR) en Bing (Director Operations) samen met jou of er een match is. Daarvoor zoomen zij graag in op jouw werkervaring en jou als persoon, maar nóg belangrijker: wij nemen jou mee in SWIS als bedrijf en wat je van ons kan verwachten.
3. Is er een match? Top! Dan gaan Barry (CCO) en Matthias (CEO) graag met jou in gesprek. Vervolgens vindt er nog een klikgesprek plaats met het betreffende team waar jij leiding aan gaat geven. 
4. Zijn wij allen nog enthousiast na het tweede gesprek? Dan doen wij jou graag een voorstel, bestaande uit bovenstaande arbeidsvoorwaarden. Bij akkoord stellen wij een arbeidsovereenkomst op, waarbij wij samen een startdatum bepalen. Op je eerste dag heten wij je van harte welkom in ons SWIS-team!

Herken je je hierin en wil je verder met ons praten? Solliciteer dan snel!

Wij kunnen ons voorstellen dat je toch nog wat vragen hebt. Je kunt met jouw vragen bij Valérie (HR Manager) terecht via: 06-19909474 of via vdemol@swis.nl